vrijdag 2 april 2010

Kanaalzwemmen (ofwel zappen)

Sinds een half jaartje ben ik steeds meer fan aan 't worden van de belgische televisie, althans belgische series en dan met name de Pfaffs. Van nature ben ik niet zo'n tv of film kijker, maar nu ik vaker thuis zit of ziek ben, ben ik wel vaker achter de buis te vinden. Ik heb eigenlijk geen interesse in Nederlandse (drama)series. Al jaren kijk ik met regelmaat een 'kampioentje' (FC de kampioenen), waarom ik het zo leuk vind? Pure ontspanning, je kunt je verstand op nul zetten, want het gaat nergens over en het mooie vind ik de belgische bewoording. Datzelfde heb ik nu bij de Pfaffs, wat elke avond rond 20.00 uur op rtl te zien is. Gewoon een gezellige belgische familie, niets kennisverrijkend, maar gewoon leuk, en schijnbaar zien mensen (zoals ik) graag hoe het leven van een ander eruit ziet. Niet dat ik er iedere avond voor thuis blijf, maar het is gewoon relax.

Wat ik verder op tv kijk...? Ik kijk vaak 'mee' met Bram en dan staat ie negen van de tien keer op Discovery Channel. Verder kijk ik graag naar 'De grote verhuizing' of 'De grote verbouwing' rond etenstijd op SBS. Op rtl kijk ik nogal eens naar de 'TV Makelaar' of 'Een dubbeltje op z'n kant'. Op de niet-commerciele zenders kijk ik met regelmaat naar programma's van BNN of iets al 'Man bijt hond'. Het programma van Alberto Stegeman, 'Undercover in Nederland' of de programma's 'Lauren verslaat', 'Wat vind Nederland?', 'De Wereld draait door', 'Ik hou van Holland' passen voor mij ook wel bij een leuke tv avond. En als we dan toch op de bank eten (wat heel vaak gebeurt), dan staat ie ook vaak op series als 'According to Jim', 'Two and a half man' of 'King of Queens' en dan mag ik het journaal natuurlijk niet vergeten. Hoewel ik meestal de BN/deStem online even doorlees... Verder ben ik ook goed in zappen, want ik heb een hekel aan die lange lange reclameblokken.

2 opmerkingen:

 1. Jaaa, de Pfaffs!
  Eerst vond ik er niks aan maar toen ik er zomaar een keer inviel bleef ik hangen en werd ik besmet met het Pfaffsvirus. Tragisch maar waar.
  Omdat ik graag dingen in chronologische volgorde bekijk besloot ik via marktplaats de hele serie te kopen (gebrand hoor). Dagen, zo niet weken heb ik me ermee vermaakt. En Sjoerd lacht zich inmiddels ook een breuk, met name om de spuchten van Sam. Als je de serie eens wil lenen geef je maar een gil. Ik stuur hem je met plezier op! Echt de beste remedie bij ziek, zwak en misselijk. Tv aan aan, dvd erin en banken.
  Leuk dat je blogt trouwens! En een kei mooie foto van jou en je harig lief.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Irène: Klinkt allemaal bekend haha, Bram kijkt ook steeds vaker mee, datzelfde geldt bij ons met FC de Kampioenen. Thanks voor je aanbod, ik zal het onthouden! Misschien ook wel een idee om voor m'n verjaardag te vragen haha.

  BeantwoordenVerwijderen