woensdag 7 april 2010

Zon maakt 'zin'

Als je 's ochtends niet geheel uitgerust en vroeg je bed uitstapt, vervolgens de rolluiken omhoog doet, en dan ziet dat de zon straalt tegen een blauwe lucht... begint de dag toch goed!
Op zo'n dag, als gister en vandaag, lijkt alles net iets makkelijker te gaan. Je loopt langer en vaker met de hond en het voelt relax als je weer lekker buiten kunt lunchen in het zonnetje alvorens je naar je werk toe gaat. Je gaat automatisch meer ondernemen, en hebt zin om allerlei klusjes te doen, vooral buiten natuurlijk. Zo'n zonnige dag hadden we ook twee weken geleden, toen besloot ik om de achtertuin 'ff' te schoffelen. Dat 'ff' werd al gauw een uur, waarna ik mij nog moest haasten om optijds bij de fysio te zijn, om daar vervolgens nog een uur te sporten. Achteraf gezien een beetje teveel van het goede, maar ondanks al het gehijg, gezweet en gehoest, was ik toch blij dat ik 'iets' in de tuin had gedaan. Misschien omdat ik dan denk 'zie je nou wel, je kan eigenlijk nog best veel zelf' en dan hoef ik het niet aan Bram te vragen. De volgende keer neem ik er alleen meer de tijd voor, kwestie van plannen.

Vandaag gewerkt 'en!' gewandeld met de honden. Vaak is het 'of' dit 'of' dat, keuzes maken en je energie verdelen. Dat gaat best aardig, en ik heb nu een periode waarin ik meer energie heb, dus automatisch meer plan. Ik evalueer soms ook mijn dagen, soms snap ik niet waarvan ik moe ben, en soms weet ik heel goed waarvan ik moe ben... Tja soms maakt het ook niet uit, als het maar leuk of nuttig is.

2 opmerkingen:

 1. Hoe herkenbaar, zonnetje is toch wel een oppepper maar het blijft afwegen, dit wel en dat niet te doen.
  En een keer extra moe zijn is op zich niet erg als het maar van iets leuks is. (helaas, soms ook weleens over de grens van ....???? en dan is het wel weer balen)
  Maar jij hebt weer een keurig tuintje ;-))

  Groetjes, Els

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hoi claudia,

  Even via je site een berichtje omdat ik niet weet wat je mailadres is.. Maar die blog gold niet voor CFcafe hoor!!;) Op mijn eigen site ( www.ikisziek.websitemaker.nl/marianne ) worden hele erge negatieve en frustrerende reacties gegeven.. Ik heb dat bericht zonder erg gecopierd en geplakt hier.. Ik zal hem hier weghalen want het zorgt voor onduidelijkheid;)

  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen