woensdag 8 september 2010

Jack and Jill...

vs. the World, filmavond @Erasmus MC.

Maar eerst even dit:
Onlangs las ik op CfCafe over de première van de film 'Adem', waar ik overigens erg benieuwd naar ben. Ik heb al een aantal lovende recensies gelezen.

"Op het filmfestival in Montréal heeft 'ADEM', een Vlaamse film, vannacht de hoofdprijs en de prijs van de Oecumenische Jury gewonnen.
'ADEM' is het filmdebuut van de Vlaamse regisseur Hans Van Nuffel. In de film staan jongeren met mucoviscidose (CF) centraal."
(www.hbvl.be)

Op CfCafe las ik dus ook over de film 'Jack en Jill vs. the World', ik had er nog nooit van gehoord maar werd nieuwsgierig. Daartoe heb ik de dvd besteld en jawel die kwam gisteren binnen! Vanavond heb ik de film samen met Bram bekeken.

Film facts:
Een Amerikaanse Romantische komedie (duur: 85 minuten). Geregisseerd door Vanessa Parise, met Freddie Prinze Jr. en Taryn Manning en Vanessa Parise in de hoofdrollen.
Jack is dertig en zorgt voor advertenties in New York. Hij leidt een routineleventje, boekt succes en heeft klasse. Maar hij loopt er verveeld bij, tot op het moment dat hij Jill ontmoet. De knappe, vurige twintigjarige vrouw komt in zijn leven en hij wordt stapelverliefd. Het klikt onmiddellijk tussen hen en ze beginnen een verhouding. Ze spreken af dat eerlijkheid hun prioriteit is. Wanneer Jill meerdere keren niet te bereiken is, eist Jack van haar dat ze hem vertelt welk geheim ze verbergt. (dat geheim, je raadt het al... Cystic Fibrosis)

Wat zal ik ervan zeggen...? Ik vind het een film in de toon van bijvoorbeeld 'Nothing Hill' en 'You've got mail' maar dan met een medisch tintje eraan. Persoonlijk vind ik dat de film wel blijft boeien tot het einde, ietswat cliché..., maar romantisch en bevat op de juiste momenten wel de humor. Qua acteerwerk vond ik het hoestje van personage Jill (speelt de cf'er) nog niet helemaal in de richting komen van een echt cf'ers hoestje... Uit de film blijkt wel dat ze in de VS een iets wat ander segregatiebeleid hanteren in ziekenhuizen dan hier in Nederland ;-)
(of zou de regisseur zijn huiswerk niet goed gedaan hebben...)


By the way (maar zeker niet onbelangrijk): vandaag LF geblazen, maar deze is nog niet officieel beoordeeld door een arts. Natuurlijk heb ik zelf de cijfertjes al gezien, en mijn FEV1 (38%) is vrijwel hetzelfde gebleven. Voor zover ik kan beoordelen lijkt de VC Max en PEF wel wat verbeterd. Er is ook een diffusiecapaciteit meting gedaan, maar hiervan heb ik dus ook nog geen uitslagen. Nog twee weken ab en prednison te gaan per infuus, hopelijk dat er toch nog een (al is het maar een kleine) stijging plaats vind in mijn FEV1. Morgen naar huis met infuus, op voorwaarde dat alles met de apotheek geregeld is.

8 opmerkingen:

 1. goedemorgen claudia,

  Je was nu een week aan t kuren he! Een mede cf er vertelde mij ooit eens dat lf pas na tweede week kuren verbeterd,bij mij is dat nooit t geval maar miss bij jou wel.. hopelijk vlug naar huis met ab!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die film heb ik ook gezien!
  Blogde er 2 jaar geleden (toevallig ook begin september) over: http://ireneke.blogspot.com/2008/09/voor-u-gezien-vi.html
  Fijn dat je lf iig stabiel is gebleven en je naar huis mag met de hele santekraam!
  Thuis gaat 'ie vast nog omhoog, wedden?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Irène: heb je blog van toen ff gelezen :-) Kan mij wel ook wel vinden in jou mening.
  Oja en waar gaan we voor wedden ;-)?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hee! Wat fijn dat je morgen naar huis mag, ik mag vandaag met thuisbehandeling :) Ik had ff een vraagje. Als je thuisinfuus heb krijg je dan verpleging om het infuus te maken en aan te hangen of mag je dat gewoon zelf doen. Bij mij moet namelijk verpleging komen om de antibiotica klaar te maken en aan te hangen..

  Liefs Gwen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Gwen: hey ja ik ga ook vandaag (wacht op een nieuw infuus want die is net gesneuveld). Mijn blog schreef ik gisteravond, maar zie net dat ie officieel op woensdag is gepost...
  Wat betreft thuis, de eerste keer met IV thuis kreeg ik hulp van de thuiszorg. Daarna heb ik altijd alles zelf gedaan ook het aanmaken van de ab.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. In ieder geval lekker dat je naar huis mag!
  Best leuke film he, Jack&Jill, ik ga'm ook maar weer eens kijken binnenkort. Ik heb 'm toen besteld op Bol nadat ik erover gelezen had op de blog van Irene! ;-)
  Liefs van Sandy

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heey hey!
  Ennn, is alles in the pocket om em te smeren?
  Hahahaa is het ons toch eindelijk gelukt he, om te meeten!
  xxx!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wat fijn dat je naar huis toe mag.
  ik zag ook die film van adem. ben er wel benieuwd naar. die film jack en jill ga ik maar is bestellen op bol.com denk ik :)

  liefs xx marion

  BeantwoordenVerwijderen