donderdag 2 september 2010

Kiss 'n Go

Chaos! Hier rondom het Erasmus MC. De infrastructuur hier ligt overhoop. Nu is de parkeervoorziening van het Erasmus MC al lange tijd niet optimaal te noemen, maar de laatste tijd is het snel vinden van een parkeerplaats een ware uitdaging, zodoende ook het op tijd komen op je poli afspraak. (=ervaring van afgelopen maanden) Bovendien moet je eerst al veel geduld hebben om de slagboom van de parkeergarage te bereiken... Misschien dat ik dan steeds op de meest drukke en ongunstige tijden in het ziekenhuis moest zijn, de afgelopen keren dat ik op controle kwam, ben ik, terwijl Bram in de lange rij wachtende auto’s voor de parkeergarage stond, alvast uitgestapt, overgestoken en richting het ziekenhuis gelopen. Leuk hoor, als je dan vervolgens gelijk een longfunctie mag blazen…

Nu, vandaag was het echt het toppunt! Bram vertrok vanochtend om 09.00 uur vanuit ‘Altere’. Om 10.00 uur belde hij dat hij stil stond voor de Maastunnel, en het idee had dat het nog wel even kon duren. Ik dacht, ach dat kleine stukje kan nooit heel erg lang meer duren.... jaja dat dacht je! Om 11.00 uur nog geen Bram in kamer 203.
Nouja dan toch weer even bellen, ‘waar blijf je schat’…? Aan de andere kant klonk een gefrustreerde Bram: “geloof dat ik er bijna ben, maar nu schieten de verkeerslichten niet op, ben in ieder geval de Maastunnel uit, aan de andere kant” Even later belt hij mij weer op: “ik schat nog zo’n drie kwartier voor de parkeergarage te moeten wachten… er staat een flinke rij”.
Nouja uiteindelijk was hij iets voor het middaguur hier. Zijn planning was om hier om 10.00 uur te zijn en om 12.30 uur weer weg te gaan. Hij moest tenslotte de middagdienst in. Dus het werd een soort van Kiss & go. Gelukkig heeft hij nog even naar z’n werk kunnen bellen om te vragen of hij een uurtje later zou kunnen komen en dat was geen probleem. Dus hebben we nog even samen wat kunnen drinken in het restaurant.

De afstand tussen Halsteren (en omstreken) en Rotterdam is voor bezoek niet bepaald om de hoek. En nu met deze infrastructuur perikelen maakt het de afstand (in tijd gezien) alleen nog maar groter!

Rond de klok van 18.00 uur kwam mijn mams op bezoek (ook sterk verlaat door de (on)bereikbaarheidsproblemen). Natuurlijk ben ik weer verwend! Met eten, eten en nog eens eten. (voornamelijk fruit, zo houden we het nog een beetje gezond) Ik heb alweer veel leesvoer verzameld! Eerder deze week ook al van schoonouders een 'ziekenhuisvermaakpakket' gekregen.

Momenteel vermaak ik mij met (jaja het schrijven van een nieuwe blog) en het luisteren naar de CD van Live…

Zie hier het uitzicht vanaf kamer 203
(qua bewolking was het nogal dreigend... maar daar bleef het ook bij)
Vitamientjes...
Leesvoer!
Nu ga ik eens beginnen aan de 'la vache qui rit' kaaspuntjes want die lachen naar me ;-) Waarna ik vervolgens van plan ben om een heerlijke warme chocolademelk uit de drankenautomaat hier om de hoek te gaan halen. Good night alvast!

11 opmerkingen:

 1. haha die foto van je uizicht heeft wel wat vind ik. niet dat je nou echt mooi uitzicht hebt maar gewoon de foto opzich. en was de chocolademelk lekker?
  oow niet echt lekker geregeld dan met die parkeerplaatsen.

  liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ow wow, die eerste is echt een mooie foto :). Vervelend dat dat rijden en parkeren allemaal zo lang duurt :S. Is de trein geen optie?

  Groetjes,
  Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die eerste foto is inderdaad mooi!
  Helemaal rechts nog een glimp van de 'ingepakte' LF...
  xxx! Leuk je trouwens even te zien!

  Ps: je hebt toch wel 'choco deluxe' genomen he... Calorie-technisch... Hahaha!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Marion: chocolademelk smaakt heel goed! En het uitzicht hier is inderdaad niet fantastisch... ze zijn dan ook druk aan het verbouwen en renoveren.
  @Judith: OV is niet heel handig. Vanuit ons is het al een stukje met de bus naar het station ook. We zouden eventueel vanuit Halsteren wel met de bus richting R'dam kunnen en dan vanaf CS R'dam met tram of bus weer naar het Erasmus. Maar al met al is dat over het algemeen qua reistijd veel langer en ook duurder... Dan is auto handiger, comfortabeler en normaal gesproken veel sneller.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @MissPiggy: oeps geen choco deluxe... ga ik eens proberen, nog nooit op!
  Vond het ook leuk om jou ff te zien, maar was wel kort he! Kreeg je trouwens ijs...?
  Weltruste.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Men wat een ellende voor je lieve Bram. Dat is haast geen doen. Hoop dat het snel anders kan, openbaar vervoer zal ook wel geen optie zijn.

  Lezen is altijd fijn, zeker als je een goed boek te pakken hebt.

  Groetjes, Els

  BeantwoordenVerwijderen
 7. AAAARGH claudia,

  Dat geeft de burger moed! Ik moet donderdag even naar de kno arts...
  normale reistijd 1u 3kwartier en we vertrekken momenteel 3uur van te voren iv m wachtijd 3kw garage dus als we dan geluk hebben en geen tegenslag onderweg kunnen we nog net een bakje koffie drinken.
  En de afstand voor de garage loop ik inmiddels niet meer want dan ben ik idd doodop voor de longfunctie.
  grtjes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Kan ik mij alles bij voorstellen. Mijn werk was/is/was/is bij Rotterdam en dat is echt een drama. Erasmus is dan ook nog klant van mij. Parkeren idd een hel. Gelukkig heb ik nu zo een mooi blauw parkeerkaartje in de auto met een stoeltje er op, dus kan meestal gewoon vooraan parkeren. Ik smikkelde mij ook altijd ongans aan de koeienpuntjes... heerlijk.
  Nou sterkte daar en niet te veel vervelen hoop ik.
  Groetjes, Maarten

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Jootje: wow wat een reistijd! Hopelijk verloopt het bij jullie wat vlotter dan, behalve die parkeergarage want die blijft druk overdags. Succes in ieder geval bij de kno donderdag, hopelijk heb je nog ff tijd voor een bakkie van te voren.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Haha grappig!! Hier kan je makkelijk parkeren, geen probleem......alleen de afstand lopen naar het ziekenhuis!!! Dus wat is beter ;-)

  Taal is zeg maar echt mijn ding is echt een heel goed boek!! Veel plezier ermee!! :P

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hey Don,
  ben ook blij met het boek, ben er al in begonnen en tot nu toe bevalt het heel goed :-)
  Liefs Claudia

  BeantwoordenVerwijderen